Power Support

Protejarea datelor

Va prezentam cinci sfaturi simple pentru protejarea datelor dvs.

Tehnologia din afaceri a devenit una dintre cele mai importante componente pentru IMM-urile de succes. În era digitală, companiile depind de IT pentru introducerea pe piață, stocarea datelor, precum și tranzacțiile financiare. Și, cu acestea vine nevoia de securitate a fiecarui bit de informație privată, informatie pe care infractorii cibernetici ar dori să acceseze. Și, în timp ce un profesionist de securitate externalizat este o necesitate, există câțiva pași simpli pe care le poti face singur pentru început.

  • Limitarea transferurilor de date

Angajații care nu sunt instruiți cu privire la schimbul de date și de securitate este unul dintre cele mai importante motive pentru vulnerabilitatea datelor interne. Este o idee bună in a limita accesul la date și informații importante prin limitarea accesului, la un număr mic de persoane. De asemenea, puteți decide să utilizati segmentarea rețelei pentru a reduce comunicarea inutila din propria rețea către alte persoane.

  • Pastraza calculatoarele si dispozitivele actualizate

Bresa interna poate apărea, de asemenea, atunci când angajații lucrează cu calculatorul neprotejat. S-ar putea descărce în necunoștință un malware, care în mod normal nu ar fi o problemă în cazul în care calculatoarele au fost gestionate în mod corespunzător. Actualizarea sistemelor de operare, software-ul antivirus, software-ul de afaceri si firewall-ul va intari securitatea sistemelor de protectie.

  • Utilizarea monitorizarii si programarea PC-urilor pentru identifica anomaliile

Administratorii de rețea ar trebui să folosească software-ul de monitorizare pentru a preveni anomaliile prin analizarea ceea ce este un comportament “normal”,pentru a compara ceea ce pare a fi un comportament suspect. Infractorii cibernetici deseori raman in rețele pentru a le exploata pe o perioadă lungă de timp. Chiar daca nu ii obsevi de prima dată, ar trebui să monitorizezi activitatea suspectă, astfel încât să poti recunoaște orice încălcare și modificare a politicilor de securitate pentru oprirea intrusului din retea.

  • Crearea de parole de securitate puternice si informatii de audentificare

Nu contează cât de des o spunem, dar există întotdeauna loc pentru îmbunătățiri atunci când vine vorba de parolele și procedurile de autentificare. În plus față de datele de conectare bazate pe text, ar trebui să solicite și alte metode ori de câte ori este posibil. Ideal pentru securitatea rețelei, amprentele digitale și cartele inteligente, de exemplu, sunt mult mai greu pentru infractorii cibernetici sa falsifice. Indiferent de motivul pentru care sunt utilizate, acestea trebuie să fie actualizate în mod frecvent pentru a preveni accesul nedorit.

  • Asigurarea securitatii

În cele din urmă, nici un sistem nu este perfect. Atacurile cibernetice pot exploata decalajele necunoscute în materie de securitate, cum ar fi erorile omenesti, aceste erori nu pot fi prevenite in totalitate. Și, din acest motiv, întreprinderile mici trebuie să înceapă  sa adopte polițele de asigurare cibernetice. Aceste polițe ajuta la acoperirea daunelor care ar putea apărea chiar și în cadrul unei infrastructuri de securitate de top.

Domeniul securității cibernetice este sufocant- chiar și pentru profesioniștii IT experimentati. Dar nu si pentru noi. Ne petrecem timpul in a cauta cele mai bune soluții de securitate de pe piață. Daca esti interesat de unul dintre planurile noastre de securitate informatică de ultimă oră, contactati-ne azi.

Articole Recente

Cerere de Oferta

Completeaza formularul de mai jos sau contacteaza-ne si programeaza o consultanta gratuita!

Alege serviciul dorit (Folositi tasta CTRL pentru selectare multipla):