În vreme ce, din ce mai multe servicii de gestionare a conținutului sunt eliberate pentru a ajuta intreprinderile mici si mijlocii in marketingul online, riscurile de securitate, de asemenea cresc. Un astfel de ajutor este ImageMagick pentru servicii de procesare a imaginii. Și, în timp ce s-a dovedit util pentru nenumărate întreprinderi, aceasta ar trebui să va preocupe din punct de vedere al securitatii.

Hai să discutam despre această vulnerabilitate și ceea ce puteți face pentru a vă proteja.

  • Autentificarea prin doi factori

Un atacator cibernetic ti-a obținut parola? Cu autentificarea cu doi factori vor avea nevoie, în continuare, de dispozitivul mobil pentru a face orice daune. Iată cum funcționează: de fiecare dată când vă conectați la un serviciu care necesită o parolă, serviciul va trimite un cod pe dispozitivul mobil pentru un alt strat de autentificare. In prezent, cele mai multe servicii de internet au această opțiune: Google, Facebook, Twitter, Instagram, Skype, Slack, etc. Verificati o listă completă aici (https://twofactorauth.org/) pentru a vedea dacă ați putea utiliza autentificarea cu doi factori pe oricare dintre conturile dvs. online.

  • Password Manager

Spune la revedere epocii apuse de a memora o lungă listă de parole diferite pentru diferite site-uri și serviciile pe care le utilizați.
Programul Password Manager se poate spune ca este folosit de mult timp, dar este încă o soluție viabilă pentru îmbunătățirea integrității autentificarii. După instalarea acestuia, tot ce trebuie să faceți este să creați o parolă generala sigură (master password) si permiteti software-ului să facă restul. Acesta va stoca și cripta toate parolele într-un singur loc pentru referințe viitoare și a ajuta la generarea de parole aleatorii, mai sigure pentru noi conectări.

  • Păstrați toate programele cu baza de date la zi (Upgrade)

Actualizați toate software-urile și sistemul de operare cât mai des posibil – este chiar atât de simplu. Versiunile noi vin cu o mai bună protecție și cu solutii de a remedia lacunele nou descoperite. Dacă ești prea ocupat sau nu pot găsi timp pentru a face acest lucru, verificați pentru o opțiune de actualizare automată. Orice scuză pentru amânarea actualizărilor se va simți mult mai puțin valida atunci cand înseamnă un accident de încălcare a securității sau a unui sistem.

  • Dezactivați Flash Player

Adobe Flash Player poate fi ceea ce vă permite să jucati Candy Crush în timpul pauzelor de lucru, dar a inregistrat un astfel de record al securitatii slabe incat cei mai mulți experți recomandă ca utilizatorii să blocheze plugin-ul în întregime. Cele mai multe browsere de internet au opțiunea de a bloca Flash Player în mod implicit, în timp ce va permit să activați conținutul blocat pe care îl considerați acceptabil prin simplul clic dreapta și selectând Run acest plug-in.

  • HTTPS Everywhere

Cand aveti de a face cu tehnologia, acronimele lungi au tendința de a ii speria pe utilizatorii incepatori chiar înainte de a trece la pasul doi. Dar, nu intrați în panică, nu există decât un singur pas pentru acest truc. “HTTPS Everywhere”, este o extensie de browser care forțează browser-ul pentru a naviga automat pe site-uri folosind o criptare securizată, în cazul în care site-ul permite acest lucru. Treaba este ca, un procent semnificativ de site-uri oferă conexiuni HTTPS, dar nu le prezintă ca implicite. Cand este cazul, “HTTPS Everywhere” dă browser-ului dvs. un ghiont ușor în direcția cea bună.

În timp ce măsurile de securitate în profunzime trebuie să fie puse în aplicare și gestionate de către experți cu pași mici, cum ar fi cei enumerati aici pot fi la fel de importanti. Verificați mai des pagina noastra de blog pentru a obține sfaturi utile despre securitatea informatică, dar dacă aveți nevoie de securitate urgenta pentru dumneavoastra si afacerea dumneavoastra, experții noștri sunt gata și așteaptă să ofere o mână de ajutor – Contactati-ne azi !

Comments are closed.