M-ai jos gasiti cateva staturi pentru optimizarea Windows 10 pentru o mai bună performanță.Diferenta intre utilizatori obisnuiti si utilizatorii experimentati este proeficienta lor in navigarea si folosirea sistemului de operare intr-un mod cat mai eficient. Transformarea unui utilizator obisnuit intr-un utilizator experimentat se face pe parcursul catorva sedinte sau in cateva luni. Puteti obtine statutul de utilizator experimentat usor urmand cei 7 pasi de mai jos:

  • Invatati sa stapaniti desktopurile virtuale

Desktopurile virtuale permit o mai buna utilizare de spatiu pe ecranul calculatorului prin implementarea aplicatiilor si windowsului pe mai multe desktopuri virtuale. Puteti crea un desktop virtual cu un click pe iconita „Task View” (localizata in dreapta barei de meniu Cortana)pe taskbar si apoi un click pe”+New Desktop” in coltul din dreapta jos si puteti crea cate desktopuri doriti. Pentru a muta o aplicatie pe desktopul nou trebuie doar sa o trageti in desktopul virtual din partea de jos ecranului.

  • Screenshoturi la un nou nivel

Metoda originala de screenshot include Windows+Prt Scn care capteaza ecranul si il salveaza in folderul Screenshots; si Alt+Prt Scn care capteaza ecranul si il copiaza pe clipboard.
Acum, cu noul Snipping Tool aveti si alte optiuni cum ar fi un screenshot complet, un nou aspect, sau o fereastra cu totul noua ,exista chiar si un delay care devine foarte util atunci cand incercam sa facem un screenshot pe YouTube si nu vrem sa incadram si butoanele de playback.

  • Scuturati si micsorati

Apucati pur si simplu o fereastra de bara si scuturati din mouse si toate celelalte ferestre se vor minimaliza automat.

  • Aranjati Windowsul Intr-o clipa

Aranjarea Windowsu-lui in anumite parti ale ecranului este ideala pentru multitasking si va permite sa organizati si sa monitorizati diverse aplicatii fara prea mult efort. Cu sfaturile ce urmeaza puteti folosi cat mai eficient spatiul disponibil pe ecran:
Trageti fereastra la dreapta sau la stanga pentru a o imparti in jumatate.
Trageti fereastra intr-un colt pentru a o reduce la o patrime din marimea sa.
Trageti fereastra in partea de sus a ecranului pentru a o mari la maxim

  • Inregistrati ecranul dumneavoastra cu noua aplicatie Xbox

Dupa ce ati lansat aplicatia Xbox selectati aplicatia dorita si apasati Windows+G si va aparea o fereastra care va va intreba: “Do you want to open the Game bar?”(Doriti sa deschideti bara de meniu pentru jocuri?). Apasati pe butonul “Yes, this is a game”(Da acesta este un joc) si inregistrarea va incepe.

  • Vorbiti cu Cortana ca si cand ar fi o persoana

In afara de cereri facute prin folosirea tastaturii Cortana va raspunde si la cereri facute verbal in limba nativa a dumneavoastra. Ii puteti cere sa va caute anumite fotografi sau o puteti intreba cum sa ajungeti acasa la unul dintre prieteni dumneavoastra, ea nu are nevoie de data , doar cuvinte specifice si va putea sa va ajute. Cortana e conectata si la calendarul dumneavoastra asa ca va reaminti si de intalnirile si programarile pe care le aveti.

  • Mod automat de economisire a bateriei

Cand acest mod este activ pe Windows 10 activitatea din fundal a dispozitivelor portabile este limitata pentru a prelungi viata bateriei.  Acest mod se activeaza automat cand bateria scade la 20%.Daca doriti sa personalizati pragul de curent la care acest mod se va activa si de asemenea caror aplicatii le va permite functionarea intrati in Settings > System > Battery saver
Utilizativa Windowsul 10 cat mai eficient cu aceste sfaturi si faceti experienta cu el cat mai memorabila indiferent pentru ce il folositi. Vreti sa auziti ultimele stiri despre Windows 10 si updateurile sale? Contactati-ne astazi.

Comments are closed.