Aveti un mod eficient de raciere a serverelor?

Fiecare afacere sta in varful unei fundații de diferite blocuri de construcție, care le permite să funcționeze fără probleme și eficient. Un singur bloc de construcție, ce devine din ce în ce mai important este IT hardware. Servere hardware pot fi costisitoare, motiv pentru care o bună gestionare este vitală. Împovărarea sistemelor dvs. poate duce la o creștere a temperaturii de funcționare, ceea ce poate duce la o fiabilitate redusă și pierdere chiar totală a datelor.

  • Cum afecteaza temperatura serverele?

Temperaturile extreme în hardware-ul de tip server pot avea ca rezultat diferite forme de deteriorare. Cele mai multe SMB-uri pot avea ca rezultat final deteriorarea totala. Un server care se defecteaza complet din cauza oricaror motive va rezulta in pierderi de date costisitoare și intreruperi de servicii, dar organizația de consiliere imparțială Uptime Institute avertizează cu privire la supraîncălzirea care nu duce la defectarea totală. Pentru fiecare 2 grade ce depasesc 22 de grade Celsius, fiabilitatea hardware-ului scade cu 50%. Această scădere a fiabilității poate fi la fel, dacă nu mult mai costisitoare pentru bugetul dvs. alocat segmentului de hardware pe termen lung.

Metodele de răcire nu pot fi pur și simplu puse în aplicare și uitate, acestea trebuie să fie monitorizate îndeaproape pentru a asigura sănătatea serverului – pe termen scurt și lung. Opțiunile pentru managementul de temperatură pornesc de la soluții de buget redus si simple la alternative de externalizare costisitoare; determinarea bugetului de management al serverului va depinde în mare măsură de ce tipuri de metode intenționați să pună în aplicare la SMB-ul dumneavoastră.

  • Metode de răcire serverelor

Sistemul pe care îl utilizați pentru a răci serverul dvs. depinde în mare măsură de cât de multa putere foloseste hardware-ul. Cu cât este mai mare consumul (wati), cu atat mai mult este de lucru. Va fi mai ușor pentru a determina domeniul de aplicare al nevoilor dumneavoastră de management al temperaturii atunci când aveți o înțelegere aprofundată a consumului de energie.

PCWorld recomanda ca un management simplu de conducere sa fie adecvat pentru orice echipament care funcționează la mai puțin de 400 de wați.
Acest lucru înseamnă soluții simple, cum ar fi poziționarea serverul dvs. departe de pereți, tavane joase, clustere de cablu și orice altceva care poate bloca aerul cald din a se disipa în mod natural.

Pentru wați între 400 și 2000, ventilația strategică devine o necesitate. Adaugarea de ventilatie pasiva este viabila până la 700 W, dar aerisirea asistată de ventilator va fi necesară până la 2.000 de wați. Odată cu creșterea consumului de energie, temperaturile vor crește și mișcarea aerului trebuie să fie gestionata mai îndeaproape. La acest stadiu aerisirea simpla și ventilatoarele oscilante vor fi suficiente.

Pentru ceva cu un consum mai mare de 2000 de wați trebuie să utilizati soluții de răcire dedicate. Acest lucru înseamnă unitățile aer conditionat, pentru a reduce în mod activ temperatura camerei serverului. În funcție de mărimea și dispunerea spațiului, o unitate simplă de sine stătătoare poate fi suficienta pentru a readuce temperaturile în creștere înapoi în intervale acceptabile. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur, ar trebui să programați o consultare cu un furnizor pentru a lua în considerare metode de răcire și de monitorizare mai drastice.

Mentinerea serverelor la temperaturi ideale înseamnă operații de date mai fine, bugete hardware reduse și un lucru mai puțin de care să vă faceți griji cu privire la SMB-ul dumneavoastra. Pe măsură ce afacerea dvs. continuă să crească și să se dezvolte, urmarind cu atentie si continuu nivelul de folosire al serverului v-ar putea salva de la devastatoare pierderi de date.

Dacă doriți informații mai detaliate despre  administrarea serverelor sau orice alte întrebări cu privire la configurarea hardware-ului, contactați-ne astăzi.

Comments are closed.