Power Support

Suferiti din cauza problemelor cu PC ? Afla cum puteti repara aceasta problema

Nimanui nu îi place sa aiba probleme cu pc. Te face sa te simti ca traiesti iar anii ’90, cand asteaptai aproape un minut ca o pagină sa se incarce. Problemele tehnologice ale anilor ’90 au disparut dintr-un motiv bun, și cu ele, așa ar trebui sa dispara si problemele cu miscarea incetinita a calculatorului tau. Dar, dacă retrăiești brusc această situatie nedorita din trecut sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a remedia problema.

  • Repornirea PC-ului

Cel mai evident, dar adesea trecut cu vederea, tot ceea ce trebuie facut este de a reporni PC-ul. Mulți oameni au obiceiul de a lasa pornit PC-ul lor 24/7 și, în loc să-l opresti, trebuie doar lasat în modul de repaus atunci când nu îl utilizați. Cu toate acestea, repornirea este ca aspirarea unui covor. O simpla repornire poate ajuta la cresterea vitezei computerului dvs.

  • Dezinstalare a software-ului sau hardware-ului nou instalat

Ați instalat recent un program sau o componenta hardware noua? Dacă ați făcut asta, acest lucru ar putea fi cauza încetinirii ,iar dacă nu aveți nevoie de ea, merită să-l dezinstalați. Iată cum:

1. Mergi la programele din Panoul Control in secțiunea Caracteristici. Dacă credeți că un driver va incetineste viteza de lucru, deschide Device Manager și dublu clic pe noul driver.
2. O casetă de dialog se va deschide. Faceți clic pe fila Driver, urmat de butonul Roll Back Driver.
3. În cazul în care butonul este gri, înseamnă că problema nu este cu acel driver. Dacă nu, puteți continua cu dezinstalarea.

Cu ajutorul Device Manager, puteți dezinstala, de asemenea un hardware nou.

  • Eliberarea spatiului din hard disk

Lipsa de spațiu pe hard disk poate de asemenea încetini PC-ul. Pentru a rula sistemul dvs. fără probleme, este recomandat să aveți 15% spațiu liber pe hard disk. Având acest spațiu suplimentar oferiti spațiu pentru fișierele temporare.Dacă nu aveți spațiu, poate ar fi necesar să achiziționați un nou hard disk sau sa transferati o parte din fișiere și programe pe unul extern.

  • Căutați programul ce ocupa memoria

O altă problemă potențială ar putea fi un program disfuncțional, care utilizează prea mult din memoria PC-ului. Pentru a vedea dacă acest lucru este sursa problemei tale, mergi la Windows Task Manager și faceți clic pe fila Processes. Apoi, uita-te în coloana CPU sau de memorie. Oricare dintre acestea vă va arăta dacă există un program care mănâncă toată memoria. Pentru a rezolva această problemă, faceți clic pe programul în Windows Task Manager; și apoi pe End Process. Țineți minte că acest lucru este doar un reparare temporara a problemei. Va trebui să dezinstalați acest program și să il înlocuiti cu ceva care va rula mai eficient.

  • Scanează PC-ul de viruși

Viruși și malware pot de asemenea incetini computerul. Pentru a verifica dacă ați fost infectat, executați o scanare de sistem. Dacă aveți un software rău intenționat in PC și software-ul antivirus nu a detectat sau înlăturat în mod eficient, contactați un furnizor de servicii IT local, care va fi capabil de a curăța computerul și de a proteja de un potențial dăunătoar. Ei pot, de asemenea, sa vă sfătuiasca cu o soluție onorabilă pentru a evita problemele viitoare.

Doriți mai multe sfaturi cu privire la modul de a rezolva incetinirea PC-ului și alte probleme de calculator? Îngrijorat ca exista posibilitatea să fi fost infectat cu un virus? Ia legătura cu noi astăzi pentru ajutor și consiliere.

Articole Recente

Cerere de Oferta

Completeaza formularul de mai jos sau contacteaza-ne si programeaza o consultanta gratuita!

Alege serviciul dorit (Folositi tasta CTRL pentru selectare multipla):