Una din abilitatile esentiale pentru succesul afacerilor de astazi este cel de alfabetizare digitala. Capacitatea de a gasi, evalua, utiliza, partaja, si de a crea continut utilizand tehnologii informationale si Internetul este unul din primii pasi ce implica stapanirea Microsoft Excel.

Aici ai sapte sfaturi ce creste experienta de utilizare in cel mai scurt timp :

  1. Utilizarea datelor intr-o diagrama de structura radiala

Daca ai dori in continuare ca partile interesate sa continue sa investeasca in afacera ta, bombardandu-le cu numere infinite si puncte zecimale s-ar putea sa nu fie cel mai intelept lucru de facut. Ar putea fi mai bine complilarea datelor intr-o diagrama cuprinzatoare. Introduceti diagrama recomandata, ce ofera o baza vizuala ce arata cele mai recente tendinte de date. Mai multe siruri de numere? Nici o problema, deoarece aveti posibilitatea sa inserati mai multe diagrame pe o sigura coloana. Dupa introducerea datelor in coloana, mergeti la: Insert> Chart Type si alegeti pe oricare il doriti.

  1. Conditional Formatting

Acest instrument va ajuta sa evidentiati orice punct de interes din cadrul setul de date, de exemplu, prezentati cele mai recente cifre privind eficienta proiectului –  orice numar mai mic de 80%, sunt evidentiate in rosu, ceea ce face mai usor pentru toata lumea din birou nu numai de a vedea, de asemenea sa si inteleaga setul de date. In cazul in care rosul nu este culoarea ta preferata, formatul se poate poate personaliza. Selectati celula, dati click pe Home>Conditional Formatting>Add.

  1. Quick Analysis

Reduce timpul nedesar pentru compila numere din seturi de date mici, reducand in acelasi timp timpul de a crea diagrame. Selectati datele, apoi faceti clic pe pictograma din coltul din dreapta jos si se deschide fereasta Quick Analysis – aceasta cuprinde o varietate de instrumente, cum ar fi de formatare, diagrame, tabele, totaluri si Sparklines.

  1. Autofill

In loc de introducerea manuala a datelor intr-o foaie de lucru, puteti utiliza Autofill pentru a umple celulele cu date care urmeaza un model sau care se bazeaza pe date din alte celule. Acest lucru te face sa economisesti timp prin eliminarea necesitatii de a trebui sa introduceti manual fiecare rand de date.Doar faceti clic si tineti coloana din dreapta-jos a celulei si coloana in jos.

  1. Power View

Power View este o experienta interactiva de explorare a datelor si  vizualizare pentru a prezenta rapoarte interactive. Cu  Power View, nu numai ca economisiti o cantitate mare de timp de lucru, de asemenea minimalizeaza orice eroare a operatorului care ar putea afecta acuratetea raportului. Pentru Excel 2013, faceti clic pe Insert > Report.

  1. Pivot Tables

Atunci cand este vorba de analiza datelor, Pivot Tabels ar putea fi una dintre cele mai utile instrumente din arsenalul Excel. Rezumat in cantitati mari de date din liste sau tabele, fara a fi nevoie sa foloseasca nicio formula. Mergeti la Insert > Pivot Tables si selectati intervalul de date, apoi selectati campurile din jumatatea superioara a barei laterale din dreapta pentru a genera tabelul.

  1. VlookUp

Daca credeti ca utilizarea Excel-ului a fost o provocare, incercati sa lucrati cu multiple foi si registre de lucru, aceasta ar fi o provocare. Cu ajutorul VlookUp,puteti crea rapoarte si/sau rezumate prin colecatarea datelor din mai multe foi. De exemplu, profesionistii din domeniul vanzarilor pot extrage informatii cu privire la informatiile despre obiect, preturi, inventar etc. , fara a fi nevoie sa caute la nesfrasit printre randuri si coloane. Incepeti prin selecatarea formulei VlookUp din meniul cu formula, apoi introduceti celula ce contine numarul de referinta. Apoi introduceti intervalul de date din care doriti sa extrageti datele si coloana pentru locatia datelor pe care le cautati si faceti clic pe „True”  sau „False”.

Putem sa spunem ca Excel este unul din programele de afaceri cel mai frecvent utilizat pe piata si totusi, nu toata lumea este in masura sa-l utilizeze pe deplin.Pentru orice intrebare cu privire la caracteristicile mentionate anterior, sau de alt tip legat de Excel, , vom raspunde cu placere oricarei intrebari avute.

Comments are closed.